Trenger du andre varmekilder enn varmepumpe?

Daikin Moskus

Trenger du andre varmekilder enn varmepumpe?

Selv om alle Daikins luft-luft varmepumper er designet for å fungere optimalt selv når det er kaldt ute, kan det være lurt å vurdere tilleggsvarme på spesielt kalde dager. Dette sikrer at du alltid har en komfortabel innetemperatur, uansett værforhold.

Varmepumpens effektivitet i kulden

Daikins luft-luft varmepumper er kjent for å levere betydelig varme, selv når temperaturen synker. I de fleste tilfeller vil varmepumpen være tilstrekkelig til å dekke hele varmebehovet ditt, noe som betyr at du kanskje ikke trenger noen ekstra varmekilder.

Daikin Nepura er Daikin’s femte generasjon serie med nordiske luft/luft varmepumper. Den nye serien er utviklet og testet i Norge i 12 måneder for å hanskes med alt fra bitende vinterkulde til forblåst vestlandsvær. Daikin har lang erfaring med å utvikle nordiske varmepumper, og den første serien ble lansert helt tilbake i 2008. Den siste generasjonen har blitt enda råere når kulda virkelig biter fra seg, og den har blitt enda mer stillegående.

Daikin Nepura serien innholder følgende modeller: Emura, Stylish, Gulvmodell, Synergi og Moskus

Når tilleggsvarme kan være nyttig

Det er imidlertid situasjoner der det kan være klokt å ha tilgang til andre varmekilder, som en peis eller panelovner. Dette gjelder spesielt på de aller kaldeste dagene. Selv om varmepumpen kan dekke store deler av boligen, kan det være tilfeller hvor den ikke er dimensjonert for å dekke varmebehovet i hele boligen ved ekstremt lave temperaturer.

På disse dagene kan det være nødvendig med ekstra varmekilder for å opprettholde en jevn temperatur i alle rom. Ved å bruke tilleggsvarme på slike dager, unngår du også å overbelaste varmepumpen unødvendig, noe som kan bidra til lengre levetid for enheten.

Ekstra trygghet i tilfelle feil

En annen fordel med å ha tilleggsvarme er at det gir en ekstra sikkerhet dersom varmepumpen skulle oppleve tekniske problemer. Hvis varmepumpen svikter på en kald dag, kan det være avgjørende å kunne slå på en panelovn eller fyre opp i peisen for å holde boligen varm.

Kontakt din lokale Daikin-forhandler

For å finne den beste varmepumpen som passer til ditt hjem og dine behov, anbefales det å ta kontakt med en Daikin-forhandler. De kan gi deg veiledning om hvilken modell som er riktig for deg og sikre at du får en løsning som fungerer optimalt, selv på de kaldeste dagene.

Se vårt utvalg luft/luft varmepumper